torsdag 18 december 2008

Curt Malmborg avgår

Så försvann Curt Malmborg!
Curt Malmborg har hoppat av som chef för Försäkringskassan. Han var en av den nya tidens män i Sverige. Han var en av dem som skapade ett "problem" med hjälp av friserade siffror och människors fördomar och som sedan löste detta "problem" genom att peka med hela handen. Det fusk han ville komma åt var en bråkdel av det han påstod att det skulle vara.
Nu har han gått. Det är skönt. Det angiverisamhälle han ville skapa hör inte hemma i en modern västerländsk demokrati. Det var något som fanns i Östtyskland. Det var STASI-mentalitet
Den debatt han förde var otäck. Den skapade en slags krypande misstänksamhet mot grannar, bekanta och vänner. Ni vet – "ingen rök utan eld". Och angivarna fanns där. Det var sällan någon fällande dom kunde komma ur det anonyma angiveriet, men människor fick utlopp för sitt behov av att sätta dit folk. Det finns tyvärr människor som frodas i en sån miljö. STASI hade heller aldrig någon brist på angivare.
De 150 miljoner kronorna och 300 anställda fuskjägarna kunde i stället ha använts till att förbättra servicen hos Försäkringskassan. De skattepengar jag betalar dit vill jag ha service för, inte angivare.
Nu är en av bluffmakarna borta! Vilka är kvar?

2 kommentarer:

dyermaker sa...

I say: GODD RIDDANCE! :D

dyermaker sa...

I say: Jag slarvar alldeles för mycket... :(

GOOD RIDDANCE och inget annat. *s*